İndirim!

Portakal Yağı 20 ML

30,00 27,00

Tıp dünyasında, kozmetik piyasasında, güzellik sektöründe kullanılan yapay ilaç ya da ürünlerin vücuda, metabolizmaya faydası kadar zararlarının da olduğu artık çok net biliniyor. Bu sebeple de tüm dünya doğal olana, bitkisel olana dönme telaşında, eğiliminde

Açıklama

Portakal Öz Yağının Faydaları Nelerdir?

Tıp dünyasında, kozmetik piyasasında, güzellik sektöründe kullanılan yapay ilaç ya da ürünlerin vücuda, metabolizmaya faydası kadar zararlarının da olduğu artık çok net biliniyor. Bu sebeple de tüm dünya doğal olana, bitkisel olana dönme telaşında, eğiliminde. Benim de hem kişisel yaşantımda hem de “Ayşe Tolga İyi Yaşam” platformumda özellikle altını çizdiğim husus; her şeyin doğalına, doğadan gelenine yönelmektir. İşte bu bağlamda sizlerle yararlarını ve kullanım alanlarını paylaştığım yağlardan birisi de portakal yağı.

Portakal; turunçgiller ailesinden C ve B vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, lifler, organik asitler ve şeker açısından oldukça zengin bir meyvedir. Portakal hem meyve olarak, hem sıkılarak meyve suyu şeklinde, hem reçel ya da marmelat olarak, hem de soğuk presleme tekniğiyle kabuğundan yağılan portakal yağı şeklinde kullanıldığında bin bir çeşit fayda sağlamaktadır. Portakal kabuğunun yağı bir kez çıkarıldıktan sonra 6 ay boyunca bozulmadan pek çok alanda kullanılabilir. Portakal yağı antiseptik, afrodizyak, spazm çözücü, iltihap ve gaz giderici, yatıştırıcı ve antidepresan özelliklere sahiptir. Hem tatlı hem de acı olabilen portakal yağları sağlığa faydalı ve iyileştirici özelliklere sahiptir.

Portakal yağı doğal bir antidepresandır

Portakal hem meyve olarak hem de yağ olarak yoğun bir taze meyve, narenciye kokusuna sahiptir. İşte bu koku da kişide sakinleştirici, ferahlatıcı bir etki bırakır. Portakal yağı yastığa, kıyafete damlatıldığında ya da odanın içindeki su dolu bir kaba birkaç damla eklendiğinde kişiyi ruhsal olarak rahatlatır. Portakal yağının zihni canlandıran, dinlendiren, ruhu dinginleştiren etkisi okul çağındaki çocuklarda ve adet dönemindeki kadınlarda çok işe yarayabiliyor. Bu bakımdan özellikle menopoz dönemdeki kadınların ruhsal sıkıntıları ve depresif ruh halleri için portakal yağı önerilir.

Fizyoloji ve Davranış Dergisi’nde yayınlana bir makaleye göre; anksiyete, kaygı bozukluğu olan 22-57 yaşlar arasındaki 72 kişi üzerinde yapılan bir çalışmanın sonucuna göre portakal yağı kokusu anksiyeteyi hafifletmektedir. Bu deneysel çalışmada denek grubu bir odaya, kontrol grubu da başka bir odaya alınmış. Deneklerin bulunduğu odaya portakal yağı kokusu veren bir mekanizma yerleştirilmiş ve sistematik olarak odaya portakal yağı kokusu verilmiş. Ancak kontrol grubunun bulunduğu odaya her hangi bir koku verilmemiş. Araştırmanın sonucunda portakal kokusu olan odada bulunan deneklerin kaygı düşeylerinin düştüğü, özellikle de kadınların bu kokudan çok olumlu etkilendiği, kontrol grubunda ise her hangi bir değişiklik olmadığı tespit edilmiştir.

Portakal yağı iltihap giderici özelliktedir

Çeşitli enfeksiyonlar, toksinler, antibiyotikler ve diğer pek çok ilaçtan kaynaklanabilen iç ve dış iltihapların giderilmesinde portakal yağından faydalanmak gerekiyor. Bu bakımdan portakal yağının kan dolaşımını uyararak doku şişmelerini de engellediği biliniyor. İltihap kaynaklı pek çok iç ve dış yangıda portakal yağını kullanmak sorunun doğal yolla tedavi edilmesi açısından önemlidir.

Portakal yağı doğal bir antiseptiktir

Portakal yağı antiseptik özellikte olduğundan mikropların ve bakterilerin yaşamasının ve yayılmasının önüne geçer. Bu bakımdan özellikle ağız ve boğaz yaralarının iyileşmesi için portakal yağı ile gargara yapılması önerilir.

Portakal yağı spazmları giderir

Kas spazmları pek çok kişinin yaşam kalitesini düşürür. Bunun için kas gevşetici kremler kullanmak yerine portakal yağıyla masaj yapılması önerilir. Kas problemleri, öksürük, kramp ve ishal tarzında hastalıklara sebep olan spazm sorunlarında portakal yağı doğal bir tedavi aracıdır.

Portakal yağı sindirim sistemini düzenler

Kabızlık sorunu yaşayan, sindirim sistemi düzenli çalışmayan kişilerin karın bölgesine portakal yağı ile masaj yapmaları faydalı olacaktır. Zira portakal yağı, sindirimi düzenler, kabızlığın doğal çözümüdür ve metabolizmanın C vitamini emilimini artırır.

Portakal yağı vücudu toksinlerden arındırır

Yeme, içme, sağlıksız yaşam koşulları ve stresli durumlar kişinin vücudunda toksin birikmesine sebep olur. Portakal yağının idrar söktürücü özelliği olduğundan vücuttan toksinler çok daha kolay atılabilir. Bununla birlikte portakal yağının mesaneyi ve böbrekleri uyarıcı etkisi bulunduğu için ürik asit, safra taşı ve aşırı tuzlar idrar yoluyla atılır, vücudun su tutma yeterliliği artar. Ayrıca portakal yağı detoks yapıcı ve vücudu temizleyici etkisi olduğundan selülitler parçalanır, azalır, hatta düzenli kullanımda tamamen yok olur.

Portakal yağı cinsel isteği artırır

Portakal yağının kişiyi dinlendirici ve afrodizyak etkisi yaratıcı bir kokusu vardır. Bu bakımdan cinsel isteksizlik, zevk alamama, iktidarsızlık ve sertleşme sorunu olan kişilerin bulundukları ortama portakal yağı kokusu yaymakta fayda var.

Portakal yağı cildi besler, canlandırır

Portakal yağının ciltte kolajen üretimini destekleyici, cildi besleyici, kırışıklıkları ve deformasyonları onarıcı özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple de pek çok kozmetik cilt bakım ürünü portakal yağı içerir. Ciltte oluşan şişlikler, kırışıklıklar, ince çizgiler, akneli alanlar portakal yağı ile onarılabilmektedir. Bunun yanında portakal yağı ciltte kan akışını teşvik ettiği için de cildin canlanması, daha genç ve fresh görünmesine yardım eder.

Portakal yağı saçı besler ve onarır

Portakal yağının cildi besleyici ve canlandırıcı etkisi saç derisi için de geçerlidir. Bu bakımdan saç derisine portakal yağı ile masaj yapıldığında yeni saç oluşumu desteklenecek, hücre yenilenmesine yardım edilecektir. Bu bağlamda portakal yağının kuruyan, tahriş olan saç derisini beslediği, nemlendirdiği, yatıştırdığı da söylenebilmektedir. Aynı kapsamda portakal yağının tam bir C vitamini deposu olduğu düşünüldüğünde saç derisi ve tellerine portakal yağı sürmek saçların güçlenmesini teşvik edecektir. Saç derisinin yanında saç tellerinin de güçlenmesi, canlılık kazanması için de portakal yağı önerilir. Zira saç tellerine portakal yağı ve zeytinyağı karışımı sürüp 30-40 dakika bekletip yıkanırsa kurumuş, kırılmış, yıpranmış saç telleri onarılacaktır.

Portakal yağının az bilinen faydaları

  • Portakal yağı zihin açıcı ve algıyı güçlendirici özelliktedir. Özellikle sağ beyin lobunun fonksiyonlarını desteklediği bilinen portakal yağı; pozitif ve yaratıcı düşünmeyi destekler.
  • Portakal yağı ve lavanta yağı karışımı kokusunun ortamda bulunması uyku bozuklukları ve stresli ruh halinde tedavi edici rol oynar.
  • Portakal yağı; endokrin (iç salgı bezleri) ve ekzokrin (dış salgı bezleri) bezlerinin salgılama düzeyini artırır.
  • Süt salgılanmasını teşvik eder.
  • Safra ve sindirim salgılarının üretim seviyesini artırır.
  • Adet düzensizliğinde iyileştirici rol oynar.
  • Portakal yağını masaj yoluyla dıştan ya da içerek içten tüketmek toksinleri vücuttan atıcı görev yapar.
  • Metabolizmanın sağlıklı çalışmasına yardım eder.

Portakal yağı nasıl kullanılır?

Aromaterapik uygulamaların hepsinde soluma yoluyla ya da yağların bölgesel olarak uygulanmasıyla iyileşme sağlanmaktadır. Diğer uçucu yağlar gibi portakal yağı da cilt gözenekleri ve saç kökleri yoluyla vücut tarafından emilir, kan dolaşımına karışır ve tüm vücutta dolaşır.

  • Portakal yağı diğer uçucu yağlar gibi tek başına değil taşıyıcı yağlarla (zeytinyağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı gibi) karıştırılarak ya da su ile inceltilerek kullanılmalıdır.
  • Portakal yağı, vücutta ihtiyaç duyulan alana birkaç damla damlatılarak bu bölgeye masaj yapmak şeklinde de kullanılabilmektedir.
  • Banyo suyuna birkaç damla ekleyerek kullanılabilir.
  • Boğaz ağrısı ve ağız içi yaralarda tuzlu ılık suyun içine birkaç damla damlatılarak gargara yapılabilir.
  • Oda spreyinin içine birkaç damla damlatılabilir.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Portakal Yağı 20 ML” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir